GLO Entertainment Live – Afro dance

GLO Entertainment Live – Afro dance

Dans is wereldwijd een belangrijke activiteit binnen gemeenschappen. En zeker ook… of vooral in Afrika. Er wordt bij festivals, religieuze ceremonies, huwelijken en bij de meeste sociale gelegenheden gedanst. Afro dans is daarom een onderdeel van de culturele vezel. Maar wat is Afro dans eigenlijk?

Meer over Afro Dance

Zoals bekend is elk element van Afro dans vol culturele betekenis. De dans verwijst naar een vorm van podiumkunst die bij veel culturen van Afrika voorkomt en naar een verscheidenheid van bewegingsstijlen die in de landen worden uitgevoerd. Het is een prachtige combinatie van ritmische lichaamsbewegingen, muziek en soms zelfs toneel.

Deze Afrikaanse ritmes breidden zich eerst van Afrika uit naar Amerika, meestal door de Afrikaanse slaven. De ritmes komen vooral voor in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Dansstijlen zoals salsa, Afro-Cubaanse jazz, Braziliaanse samba en nog vele anderen hebben allemaal Afrikaanse wortels.

Hoewel de Afro dans heel vroeger als een hulpmiddel diende om kennis en tradities over te dragen, wordt deze tegenwoordig nog steeds beoefend, zowel vanwege hun mooie stijl als het behouden van de cultuur.

Traditionele Afro dans thema’s

Elke dans heeft zijn eigen oorsprong. Het is onduidelijk hoe of wanneer de verschillende thema’s voor het eerst verschenen. Maar wat wel bekend is, is dat ze al eeuwenlang een deel uitmaken van het Afrikaanse leven en nu met modernisatie ook binnen de wereldwijde dansgemeenschap. De thema’s van Afro dans binnen de Afrikaanse cultuur kunnen traditioneel zijn zoals vruchtbaarheid, regen of goede oogsten. Enkele van de traditionele dansen zijn:

  • Kakilambe vruchtbaarheidsdans uit West-Afrika.
  • De Gumboot-dans van Zuid-Afrika (die werd ontwikkeld door mijnwerkers die muziek met hun laarzen maakten).
  • Maasai Adumu dans (een onderdeel van de volwassenheidceremonie voor mannen).

De meeste dansstijlen zoals Modern Jazz en Hiphop hebben een sterk verhalend karakter en vertellen ons vaak een verhaal. Bij Afro dans is dit ook het geval. Het eerste opmerkelijke kenmerk van een Afro dansoptreden is het heersende instrument. De meesten gebruiken dan een ritme om een verhaal te geven aan de muzikale achtergrond.

Aanbod danslessen

De docenten van Glo Entertainment Live hebben elk heel veel ervaring met de verschillende dansstijlen. Volgens hun zorgen bij de Afro danslessen enthousiasme, beweging en ritme voor het ultieme plezier dat je ervaart bij het aanleren van de leuke danspasjes. En met je mooie, creatieve gedachte maak je de aangeleerde dansjes gauw tot je eigen creatie!

Afro dans leren bij Glo Entertainment Live

Veel dansers gebruiken danslessen als trainingen om ideeën en emoties te verzamelen om uiteindelijk een mooie show te geven.  Ze werken daarom graag samen met de docent of choreograaf om de dans te verfijnen en Glo Entertainment is de ideale partner hiervoor. Bij Glo Entertainment maakt het helemaal niks uit of je pas begint of al gevorderd bent in Afro Dance. Laat je gewoon meeslepen in een dansactie van klappende handen, stampende voeten en heel veel muzikale ritme. Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefles! https://www.glo-entertainment-live.com/

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *