Probeer een nieuwe hobby deze vakantie

Probeer een nieuwe hobby deze vakantie

Kom jij ook tijd tekort. Altijd druk met werk en ook je sociale leven nog een beetje op peil houden. Wij kennen het maar al te goed. Waar is al die tijd die om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken? Nou, de vakanties zijn eindelijk aangebroken en dit is een uitgewezen mogelijkheid om een aantal hobby’s uit te proberen die je leven zullen verrijken. De top drie hobby’s die mensen proberen tijdens hun vakantie sommen we even voor je op.

Voor de creatieveling

Ben jij creatief en word jij gelukkig van het creëren van iets nieuws. Gelukkig zijn er tijdens de vakantie leuke dingen om uit te proberen.

Ga fotograferen

Er is geen beter moment om met deze hobby te beginnen. Tijdens de vakantie kom je in de mooiste omgevingen, is het bijna altijd mooi weer en heb je vooral tijd om erop uit te gaan om het perfecte plaatje te schieten. Voor jezelf, of gooi je vangst op Instagram en deel het met je volgers. Zoek bijvoorbeeld de natuur op tijdens in een vakantiehuis op de Veluwe en ga de natuur in op zoek naar wild of prachtige landschappen.

Word de nieuwe Rembrandt

Tekenen of schilderen werkt zeer ontspannend. Even helemaal in je eigen wereld om je creativiteit op doek vast te leggen. Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn om deze hobby op te pakken. Je hoeft het zelfs met niemand te delen. Je zult zien dat je steeds beter wordt. En als dat niet zo is, geen probleem, plezier en ontspanning is waar het om draait om even los te komen van het drukke bestaan in het dagelijkse leven.

Voor de actieveling

Ben jij meer van de handen uit de mauwen steken. Ga iets actiefs doen, thuis of buitenshuis. Keuze genoeg!

Start je eigen moestuin

Met je handen in de aarde werken aan je eigen tuintje. Niks is lekkerder dan eten uit je eigen tuin, waar jij al je tijd en liefde in hebt gestoken. En nee, dat hoeft echt niet heet groots te zijn. Ook als jij alleen een balkon hebt kan jij je groene vingers vuil maken in de aarde. Dit is een heerlijk fysieke hobby met als bijkomend voordeel dat je ook nog eens iets lekkers op tafel zet en geld bespaard.

Ga backpacken

Lange afstandswandelingen met een zware bepakking op je rug. Klinkt voor velen misschien niet erg aantrekkelijk. Zij zitten liever aan het zwembad te vechten om dat laatste stoeltje. Tijdens een lange hike kom je helemaal tot rust en kun je verdwalen in je gedachten. Voor backpacken hoef je echt niet naar Bali of Thailand zoals alle jonge meiden tegenwoordig doen. Ook hier in de buurt is er genoeg te vinden. Boek een vakantiehuis in de Ardennen en verken de heuvels en grotten.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *