Zandbakaccessoires om het spelen te verrijken

Zandbakaccessoires om het spelen te verrijken

Iedere ouder kent het waarschijnlijk wel, terug komen van de speeltuin en ineens ligt het hele huis onder zand. Je zoontje of dochter heeft zich net even helemaal uitgeklopt en hij laat een mooi hoopje zand achter. Het is natuurlijk niet je grootste hobby om elke dag zand uit je huis te vegen, maar het is wel leuk om te zien dat je kind zoveel schik heeft in de zandbak. Nu ben je zelf ook van plan om een zandbak aan te schaffen, omdat je vaak je kind niet meer mee terug krijgt uit de speeltuin. Maar wat voor zandbak speelgoed haal je hier dan bij?

Alles is welkom in de zandbak

Je kunt van alles in de zandbak tegenkomen als je bij andere op bezoek komt die ook een zandbak in de tuin hebben staan. Denk aan schepjes, emmertjes, speelgoed bestek, vormpjes en noem het allemaal op. Soms kom je zelfs dingen tegen die eigenlijk helemaal niet in de zandbak horen, zoals knikkers en autootjes. Maar dat maakt niet uit, want alles is welkom in de zandbak. Alleen als je nog helemaal geen speelgoed hebt, is het wel lastig om zomaar iets uit te zoeken. Dus wat schaf je als eerste aan als je een zandbak in de tuin gaat plaatsen?

Begin met de basis en haal emmertjes met schepjes

Zand is er vooral voor bedoeld om zoveel mogelijk uit de zandbak te krijgen als je het de kinderen zou vragen. Daarom is het sowieso aan te raden om emmers en schepjes te halen, zodat kinderen kunnen scheppen. Daarnaast is het ook leuk om vormpjes te halen waarmee kinderen dingen kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan figuurtjes van eten, zodat kinderen kunnen doen als ze aan het koken zijn. Of denk bijvoorbeeld aan zandkasteel figuurtjes zodat ze een zandkasteel kunnen bouwen. Zo heb je nog veel meer leuke dingen voor de zandbak en beetje bij beetje kun je het net zo ver uitbreiden zoals je zelf wil.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *