Wat moet je weten over de E-step?

Wat moet je weten over de E-step?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een E-step aan te schaffen. Vooral in het buitenland zie je de elektrische steps veel rijden. In Nederland iets minder, omdat niet iedereen weet dat de E-step legaal is. Het klopt dat niet iedere elektrische step in Nederland is toegestaan. Maar op webshops zoals die van Zero Steps vind je wel degelijk steps die je in Nederland gewoon mag rijden. Ben jij benieuwd hoe de steps werken en wat de voordelen zijn? Lees dan verder!

Wat zijn de voordelen van een elektrische step?

Een elektrische step is licht van gewicht en eenvoudig op te bergen. Het vervoermiddel gaat een stukje sneller dan lopen en je hoeft bijna geen inspanning te verrichten. Desondanks stimuleert de step je wel om naar buiten te gaan. De kans is groot dat je onderweg stop en ergens naar binnen loopt of een wandeling maakt. De step spoort je dus ook aan om in beweging te komen.

Gebruik je de step even niet? Dan kun je hem makkelijk opzij schuiven. De step is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een fiets en beter voor het milieu dan een auto. Dit vervoermiddel is dan ook een uitstekende keuze als je een lichtgewicht en milieuvriendelijke optie zoekt.

Wanneer is een elektrische step legaal?

Elektrische steps moeten in Nederland aan bepaalde regels voldoen. In principe kunnen betrouwbare verkopers je precies vertellen welke steps wel of niet aan de richtlijnen voldoen. Wil je de openbare weg op? Dan moet we step WA-verzekerd zijn. De step moet onder meer een stuur, verzekeringssticker en voertuigidentificatie nummer hebben. Daarnaast moet de step over verlichting en reflectoren beschikken.

De e-steps die in Nederland zijn toegestaan, vallen qua wetgeving onder de bijzondere bromfietsen. Dat betekent dat je ook dezelfde wetten moet naleven als bromfietsers. De steps kunnen in Nederland niet harder dan 25 kilometer per uur.

Hoe ver kun je rijden met de steps?

Hoe ver je met de elektrische step kunt rijden is sterk afhankelijk van het type dat je koopt. Met veel steps kun je zo’n 100 kilometer rijden op een volle accu. Dat is een behoorlijke afstand om te steppen. Zeker als je bedenkt dat de steps niet harder dan 25 kilometer per uur mogen rijden. Houd er wel rekening mee dat de maximale rijafstand van de steps in optimale omstandigheden gemeten wordt.

Laat je informeren door de specialist

Overweeg jij om een step te kopen, maar ben je benieuwd wat nu wel of niet is toegestaan? Dan kun je het best eens informeren bij een specialist. Deze kan je precies vertellen welke steps geschikt zijn voor de openbare weg.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *