Hoe belangrijk is het dragen van motorhandschoenen?

Hoe belangrijk is het dragen van motorhandschoenen?

Een bijzonder vaak gehoord punt van discussie bij het rijden met de motor heeft te maken met het al dan niet dragen van motorhandschoenen. Het wordt in de praktijk eigenlijk altijd aangeraden om dergelijke handschoenen te dragen. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kunnen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat je handen warmer kunnen worden gehouden tijdens het rijden. Bovendien is het uiteraard eveneens zo dat de handschoenen de grip met het stuur kunnen verbeteren en dat ze kunnen zorgen voor extra bescherming wanneer je ten val komt. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen uiteraard de boodschap.

Let op het seizoen bij motorhandschoenen kopen

Bij het bestellen van motorhandschoenen is het zo dat je er altijd goed aan doet om rekening te houden met het seizoen waarin je ze gaat gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan om handschoenen te kopen om te dragen tijdens de zomermaanden? Dan zal je bij voorkeur willen opteren voor het bestellen van exemplaren met zogenaamde mesh voering. Voor deze voering geldt dat ze zorgt voor een uitstekende ventilatie. Bovendien kunnen ook transpirerende handen voorkomen worden. Voor deze speciale handschoenen geldt bovendien dat ze gemaakt zijn van leer. Let op, ben je van plan om nieuwe handschoenen te kopen om te dragen op de motor? Dan is het altijd van belang om rekening te houden met het seizoen waarin je ze gaat dragen.

Welke exemplaren voor mid-season en tijdens de winter?

Ben je op zoek naar motorhandschoenen om mid-season te dragen? Dan wordt er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om handschoenen te kopen die voorzien zijn van een membraan of een dunne voering. Voor deze handschoenen geldt dat ze gemaakt kunnen zijn van zowel leer of van leer/textiel. Voor welke van beide mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard aan jou.

Naast bovenstaande is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van winterhandschoenen. Voor deze exemplaren geldt dat ze doorgaans wind- en waterdicht zijn. Bovendien zijn ook deze voorzien van een binnenvoering. Deze binnenvoering zorgt voor een isolerende werking welke betekent dat de warmte veel beter kan worden vastgehouden. Voor het merendeel van deze handschoenen geldt dat ze beschikken over harde protectie op zowel de knokkels als op de vingers.

Motorhandschoenen, zeker de moeite waard om te overwegen!

Het dragen van motorhandschoenen brengt in de praktijk een aantal zeer aantrekkelijke voordelen met zich mee. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld tot de vaststelling komen dat je op deze manier de grip met je stuur aanzienlijk kan vergroten. Dat is echter niet het enige waar je op kan rekenen. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je kan rekenen op een aanzienlijk groter comfort tijdens het rijden. De handschoenen kunnen je immers helpen om je handen warmer te houden.

Naast bovenstaande is er natuurlijk ook nog de extra bescherming die deze handschoenen aan de dag weten te leggen. Kom je op een zeker ogenblik ten val? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het dragen van handschoenen je handen aanzienlijk beter kan beschermen.

Weet je niet wat je nodig hebt? Ga dan naar www.rad.eu voor informatie.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *