Hier moet je op letten bij het kiezen van een brouwketel

Hier moet je op letten bij het kiezen van een brouwketel

Ben jij klaar voor het grotere werk? Dan is het tijd om je brouw installatie een upgrade te geven en te kijken naar een brouwketel. Deze ketels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Voordat je er één gaat kopen is het verstandig om je er in te verdiepen. Zo voorkom je een miskoop en kun je na aanschaf direct aan de slag om heerlijke bieren te brouwen.

In dit artikel vind je informatie over verschillende soorten brouwketels en verschillende tips waar je op moeten bij het kopen van een brouwketel.

Verschillende ketels

Als je wat meer gevorderd bent als thuisbrouwer, en je een volgende stap wil maken. Is de aanschaf van een brouwketel verstandig. In een brouwketel kun je bijvoorbeeld 30 liter of 50 liter bier brouwen.

Een automatische brouwketel is een logische keuze. Zo’n automatische kerel stelt je in staat om verschillende stappen in het brouwproces in dezelfde ketel te doen. Het gaat dan om de maisch, filter/spoel en kook stappen die allemaal in dezelfde kerel kunt doen. De automatische brouwketel van Brew Monk is een bekende kerel die door veel hobbybrouwers wordt gebruikt. Deze ketels hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en zijn verkrijgbaar in twee maten: 30 liter en 50 liter.

Voordelen van een automatische brouwketel

Een automatische brouwketel heeft verschillende voordelen. Vergis je niet, het brouwen van bier is in een automatische brouwketel is niet makkelijker. Het vereist nog steeds vakmanschap. Maar zo’n automatische ketel bespaard je wel tijd. En verkleind de kans op fouten. Zo kun je zelf de temperatuur – en tijd instellen. En kun je ook instellen wanneer de spaan in de ketel moet roeren, en wanneer niet. Door deze toepassingen vooraf in te stellen verklein je kant op fouten en zorg je voor een stabiel brouwproces.

En nog een belangrijk voordeel: het bespaard een hoop ruimte. Je kunt verschillende stappen van het brouwproces in dezelfde ketel doen en dat scheelt een hoop ruimte! Op zoek naar een brouwketel? Bekijk dan het assortiment eens op brouwpunt.nl.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *