Hoeveel extra laadvermogen heb je nodig met een dakkoffer?

Hoeveel extra laadvermogen heb je nodig met een dakkoffer?

Of je nu van plan bent om met de auto op vakantie te gaan naar Zuid-Spanje, Ierland of Kroatië: een dakkoffer komt altijd van pas. Wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat, kun je alle ruimte in je auto natuurlijk goed gebruiken. Als je van plan bent om een dakkoffer te kopen voor op de auto, is het zaak om met een aantal belangrijke punten rekening te houden. Natuurlijk wil je een goede dakkoffer kopen voor een nette prijs, en dan het liefst een zo aerodynamisch mogelijk model. Toch zul je er ook heel erg op moeten letten of jouw gekozen model wel op jouw auto past.

Wat heb je nodig en wat kan je auto aan?

Het dak van een auto is namelijk niet bepaald het sterkste punt van je bolide: in het boekje van de auto kun je zien wat de maximale draagkracht van het dak is. Zorg dat je hier niet overheen gaat, want dit is erg onveilig! Aan de andere kant wil je ook geen dakkoffer die te klein is: ga daarom uit van een laadvermogen van 100 liter per passagier. Ga je met vier man op vakantie? Zorg dan voor een inhoud van zeker 400 liter. De grootste dakkoffers hebben een inhoud van zo’n 650 liter, maar pas op dat je deze niet te zwaar maakt!

Ook afmetingen bepalen of een dakkoffer geschikt is of niet

Houdt bij de aanschaf niet alleen rekening met de draagkracht van jouw auto, maar ook met de afmetingen! Wanneer je dakkoffer te groot is, kun je namelijk tegen twee problemen aanlopen. De eerste mogelijkheid is dat je dakkoffer over de voorruit hangt: dit is gevaarlijk, een koffer mag maximaal dertig centimeter uitsteken. Aan de achterkant is het beter dat de koffer helemaal niet uitsteekt, anders kun je de achterklep van je auto niet meer openen! (tenzij je een bestelbus hebt, uiteraard.) Zorg dus dat je een koffer hebt met voldoende laadvermogen, maar zorg er ook voor dat hij niet te groot of te zwaar is.

Op https://dakkoffer.net/ worden alle prijzen van dakkoffers en dakdragers vergeleken en vind je dus altijd de scherpste prijs voor een dakkoffer.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *